Het wijngoed Rouana


Zuid-Afrika heeft wellicht het meest idyllische wijnbouwgebied ter wereld. De wijngaarden zijn omgeven door de Atlantische en de Indische Oceaan terwijl de bergruggen van de Kaap voor beschutting en een prachtig dramatisch decor zorgen.
Het wijngoed Rouana bevindt zich in de mooiste wijn producerende regio van Zuid-Afrika: Western Cape’s Coastal Region. Het is gelegen aan de voet van de Simonsberg zo’n zes kilometer ten noordoosten van de gemeente Stellenbosch, het klassieke hart van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. In 1999 is de wijnplaats in bezit gekomen van Geert en Rita Versteeg.
Samen met de medewerkers van Rouana wordt elk jaar opnieuw gestreefd naar individuele klasse van drie wijnen: Chenin Blanc, Pinotage en Shiraz. De basis voor dit kwaliteitsconcept wordt al in de wijngaard gelegd door deze te koesteren en te verzorgen, want alleen met eerste klasse druiven kan eerste klasse wijn gemaakt worden! De elegante wijnen van Rouana smaken naar de puurheid van de druiven, de wijngaard en het microklimaat. Het zijn smaakvolle ‘feel good’ wijnen met een eigen karakter die tevens bijdragen aan het unieke profiel van Zuid-Afrikaanse wijnen.

 

wosalogo